Om mig

SONY DSC
SONY DSC

Jag heter Ylva Varmin, är legitimerad KBT psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi. Har lång erfarenhet av psykoterapi (16 år inom barn och ungdomspsykiatri), arbetat med depression, ångestdiagnoser, trauma, emotionella instabilitet och relationsproblem. Jag har arbetat en hel del med relationsproblem i familjer. Jag är dessutom utbildad handledare och lärare i psykoterapi. 

Idag arbetar jag i egen mottagning med psykoterapi och med handledningsuppdrag, på min mottagning erbjuds psykoterapi både för enskilda och par/familjer. 

Jag har ett genuint intresse av KBT behandling i stort och i synnerhet för den moderna s.k ”tredje vågens psykoterapi”. Det gemensamma för dessa är att man aktivt arbetar parallellt med medveten närvaro (mindfulness), acceptans färdigheter (våga se verkligheten som den är) och med ett fokus på både känslor och förändringsstrategier som bidrar till de mål en klient vill uppnå.

Det allra viktigaste för mig är att möta en klient där hen är, att arbeta med verksamma  metoder med evidens och forskningsstöd, passande för det aktuella problemen och som leder till de mål en klient valt. Terapier är ett hantverk, tillsammans skapar vi ett samarbetsklimat.